Tepper til glede

teppertilglede”Tepper til glede” er Bergen Quiltelags teppeaksjon der vi syr tepper til langtidssyke barn på Barneklinikken på Haukeland Sykehus. Teppene er en gave som barna tar med seg hjem fra sykehuset.
Vi startet opp denne aksjonen i 2001 og har siden hatt overlevering på sykehuset av tepper og kose-kaniner ca to ganger i året. Vi mottar også tepper fra andre quiltelag, som blir overlevert sammen med de som er sydd av våre medlemmer.
Erfaringsmessig ser vi at det trengs ca. 100 tepper pr. år.


INFO FRA SISTE OVERLEVERING.15. NOVEMBER 2016:
Tirsdag 15. november var vi samlet på Jørgen Sandbergs hus for å overlevere tepper og kosekaniner til Barneklinikken. Møtet ble denne gangen litt amputert i forhold til det vi pleier, men som Ingunn Finne sa, de har det så travelt at det måtte foregå i «stram regi» av henne.  Likevel ble det tid til å beundre tepper fra et par «Ikea-poser». Som alltid – fantastisk mye fint, litt av hvert både hva farger og størrelser angår.

Tilstede var Marith Grindeland som hadde med seg 12 kosekaniner,  og representanter fra følgende:  Arna Quiltelag med 90 tepper, Laksevåg Quiltelag med 5 tepper, Norom Brunæ med 15 tepper  og Bergen Quiltelag med 36 tepper. På Vestlandstreffet fikk jeg overlevert 24 tepper fra Årdal Quiltelag, og de tok vi selvsagt med oss på Barneklinikken. Til sammen 170 tepper!

Til nå har vi altså levert 1.889 tepper og 164 kosekaniner! Et imponerende resultat.


 

Vil du være med å sy barnetepper?
Du velger selv størrelse og utforming. Bergen Quiltelag har kjøpt inn vatt og har nå inngått en avtale med Quiltestallen som quilter teppene uten kostnad for deg, Tepper til glede v/BQL tar regningen.

Invitasjon til alle som har anledning til å sy på formiddagene!
Det blir felles sydager for Tepper til glede på Tonje Brodering følgende tirsdager mellom kl. 10:00 og 15:00.
21. Februar

21. Mars
25. April
23. Mai

Ta med påbegynt arbeid eller start på nytt prosjekt. Vi har stoffer, vatt og baksider. Servering av te, kaffe og kjeks. Ta evt med nistepakke.
Velkommen til koselige sydager!

KUVØSETEPPER:
Mange etterlyser målene på kuvøsetepper.
Her er målene: 80/100 cm x 140/150 cm
Baksiden være mørk, og ikke fleece pga statisk elektrisitet!

Innlevering og overlevering av tepper til Barneklinikken:

Neste overlevering av tepper blir høsten 2017 –  mer info om sted og tid kommer senere.

Quiltehilsen fra

Anne Kari

Kontaktpersoner

Anne Kari Reutz
mobil: 984 51 552
akarikon@online.no

Karen Hella
mobil 452 48 789
karen.hella1@bkkfiber.no