Vår logo

Bergen Quiltelag ble startet i 1987 og allerede til vårt 2. ordinære medlemsmøte 5. oktober 1987 ble medlemmene oppfordret til å komme med forslag til logo. Forslaget som fikk flertall var tegnet av Ragnhild Gimmestad, og er den logoen vi bruker den dag i dag. Det er en flott logo som sier det meste om BQL; beliggenhet og klima i tillegg til fargegleden!

logo_hvit_170

Et quiltelag med respekt for seg selv måtte ha en medlemsnål, eller ”pins” som det så fint het den gangen. Forslag ble utarbeidet og godtatt. Vi gikk for en med blå bakgrunn og for å få fremhevet paraplyen ble det satt farger på den. Nålen ble først lagt ut for salg i februar 1989.

logo_2

Da vi skulle feire 15-års jubileum i 2002 ønsket jubileumskomiteen å markere det med en egen nål, og slik ble det. Vi tok kontakt med firmaet som hadde laget den opprinnelige medlemsnålen, og sammen med dem utarbeidet vi nålen som ble vår første jubileumsnål. Samtidig la vi teksten ut i kanten, slik at det var lettere å lese.

logo_3

For å følge opp tradisjonen med jubileumsnål, ble det også til vårt 20-års jubileum i 2007 utarbeidet en spesiell nål. Denne gangen tok vi med årstallet laget ble startet, og vi beholdt teksten langs ytterkanten.

logo_4

I 2012 feiret vi vårt 25 års jubileum, og tradisjonen tro, kom det en ny logonål.

logo_svart